sábado, 2 de mayo de 2009

Exposició URBS Mínima de Frances Vera












Exposició "URBS Mínima del fotògraf Francesc Vera, del 2 d'abril al 12 de maig a la galeria Railowsky.

El dia 2 d'abril: Inauguració i presentació del llibre del mateix títol de l'editorial Afers, on es recull la totalitat del treball (sesanta fotos) i textos de Romà de la Calle, Abel Guarinos, Rafel Rivera i Xavier Serra.

URBS mínima (realitzada entre 2003 i 2008) és una sèrie centrada en indrets on s'hi donen els elements mínims necessaris perquè el concepte d'espai urbà puga manifestar-se i ser identificat sense dificultat. És un ordenament de l'espai tridimensional i vital mitjançant el prisma bidimensional de la fotografia. Imatges de la geometria urbana que recreen els espais, herètics i buits, per on discretament vagaregem, llocs sense singularitat topogràfica aparent, sense rellevància intrínseca reconeguda, observats des de la tradició de la fotografia arquitectònica, amb el control tècnic de la perspectiva que li és característica. Però, si en les velles albúmines hi havia la singularitat de la catedral o el monument, els indrets aci mostrats es fan singulars en la mida que posseeixen el concepte abstracte d'espai urbà, en la mesura en què reclamen l'atenció del fotògraf perquè responene, en la seua individualitat, a eixa idea generalitzadora. Són racons trets de les més variades ciutats (París, Milà, Estocolm, Londres, Berlín, Munic...), perfectament localitzables amb precisió de GPS, i, gràcies a la tecnologia digital, perfectament datables en el temps. Són espais fàcilment acotables pel seu caràcter individualiltzat i per la seua forma singular, però en els fons, configuradors d'una sola unitat temporal i espacial, d'aquella unitat que general en nosaltres la mateixa idea de ciutat.

Podeu entrar al blog de Francesc Vera "Cistella de LLum" o a la seua web: www.francescvera.com

Punjant damunt d'aquesta foto, podreu vore algunes més del dia de la inauguració. En elles no es reflexa, però la galeria estava de gom a gom.


No hay comentarios:

Publicar un comentario